U19 Anderlecht met ambitie naar laatste vier: "Hopelijk finale tegen Charly Musonda en Chelsea"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties
U19 Anderlecht met ambitie naar laatste vier: "Hopelijk finale tegen Charly Musonda en Chelsea"
Foto: © Photonews

De jeugd van Anderlecht schitterde gisteren op een podium dat heel wat toeschouwers lokte. Wat ze de 13.162 fans aanboden, mocht gezien worden. Een bloemlezing van de protagonisten.

Andy Kawaya zorgde met twee assists en twee uitgelokte strafschoppen voor een serieuze duit in het zakje. "Ik had nooit gedacht dat we zo'n match gingen spelen", aldus de vinnige flankspeler. "En zeker ik niet. Ik heb twee maanden niet gespeeld door blessure en nu zo sterk terugkomen, dat doet deugd", aldus de topassistgever van de 'Baby Champions League'.

Hopelijk doet Hasi een geste

Ook kapitein Hervé Matthys moest zich even in de wangen knijpen. "Ik had toch gehoord dat Porto heel sterk was. 5-0 kwam dus nooit in ons op", die ook al vooruitblikte op de halve finales. "Een speler van Porto zei me bij de penalty voor de 4-0 dat Shakhtar ook heel sterk is. Zij speelden slechts gelijk tegen hen."

En Matthys kon zijn fierheid als kapitein niet verbergen. "Jongens als Leya Iseka en Kawaya luisteren toch naar mij. Ze pikken de dingen op die ik hen zeg. Hopelijk doet de trainer van de eerste ploeg een geste en mogen ze mee naar Nyon", knipoogde hij.

Finale tegen de Musonda's? Zou droom zijn

In Nyon is een finale tegen het Chelsea van de Musonda's mogelijk. "Maar eerst Shakhtar", knikt Kawaya. "Al zou het wel mooi zijn om tegen Charly te spelen, met wie ik bij de nationale ploeg ook speel. Het zou een droomfinale zijn."

Trainer Mo Ouahbi heeft er alvast vertrouwen in. "Zoals we vandaag (woensdag) speelden, kunnen we iedereen aan: hoge pressing, technisch superieur en snelheid in de acties. Wie van deze jongens het gaat maken in het eerste elftal? Dat weet ik niet, maar het zullen er zeker een paar zijn."

Eén ervan is alvast Aaron Leya Iseka. En hopelijk voor Ouahbi mag die mee naar Nyon. "Als je ons parcours bekijkt, dan mogen we ambitieus zijn. We hebben Porto toch ook opgevreten? Alleen jammer dat we geen wedstrijd meer mogen spelen voor in het Vanden Stockstadion", zei de topschutter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties