Anderlecht voor start play-offs: vat vol twijfels

Anderlecht voor start play-offs: vat vol twijfels
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

"ALS Defour 100% is, ALS Praet 100% is en ALS jongens als Dendoncker en Tielemans hun beste niveau halen, zullen we er niet ver af zijn", dixit Herman Van Holsbeeck. Dat zijn veel 'als'en ' zo net voor de start van de play-offs. En er zijn er wel nog meer.

DEFOUR

Al een heel seizoen is het bang afwachten hoe lang Steven Defour het uithoudt tijdens een match. Hij liet zich al meerdere keren na een blessure vervangen tijdens de rust en moest ook al verschillende keren forfait geven. Het probleem is dat Anderlecht het zich niet kan permiteren hem de tijd te geven de nodige rust te nemen.

PRAET

Die zal nog enkele weken en verschillende matchen nodig hebben om op zijn beste niveau te geraken. Maar dat is de man waar men zich het minste zorgen over maakt, als zijn rug tenminste niet weer begint op te spelen. De Gouden Schoen zou echter in korte tijd weer een serieuze meerwaarde moeten worden.

ROLANDO

Hij kwam met een serieuze trainingsachterstand aan bij paars-wit en heeft daar nu ook de weerslag van gekend. Rolando is echter ook niet de grootste zorg van Hasi.

MBEMBA

Bij de grote zorggevallen hoort wel Chancel Mbemba. De Congolees is altijd een vaste waarde, maar sukkelt voor het eerst met een aanslepende spierblessure. Gisteren moest hij de open training verlaten en mogelijk geraakt hij niet fit voor de start van de play-offs.

MARIN

En wat met Marko Marin? De Duitser sukkelt ook met blessures, maar liet toen hij fit was nog niet zien waarom Anderlecht hem aangetrokken heeft. De creatieve middenvelder zit nog in een vormcrisis door de weinige matchen die hij het voorbije jaar speelde en vraag is of hij daar op korte tijd gaat uitkomen.

VANDEN BORRE

De rechtsachter werd wel opgeroepen voor de Rode Duivels, maar is de laatste weken - om het zacht uit te drukken - niet in de vorm van zijn leven. Het gaat tussen hem en Maxime Colin, maar het probleem is dat Vanden Borre intrinsiek zoveel meer kwaliteit in huis heeft.

TIELEMANS

Is als iedereen fit is weer niet meer zeker van zijn plaats. Dendoncker is hem - terecht - voorbijgestoken, want ook hij sukkelde met een vormdip. Niet erg voor een 17-jarige en zeker logisch, wel een probleem voor Hasi...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties