Mignolet mag CL-voetbal zo goed als vergeten na verlies tegen Arsenal

Mignolet mag CL-voetbal zo goed als vergeten na verlies tegen Arsenal
Foto: © Photonews

Simon Mignolet heeft zich drie keer moeten omdraaien in amper een kwartier op bezoek bij Arsenal. Enkel bij de tweede goal van Özil had hij misschien enige kans. Door het verlies mag Liverpool bijna zeker zijn ambities op CL-voetbal opbergen.

Mignolet mocht direct opwarmen met twee goeie kansen voor Arsenal. Cazorla en Ramsey stuitten op het Belgische sluitstuk. Waarschuwingen die Liverpool blijkbaar niet in acht nam, want Arsenal mocht telkens met veel volk komen opzetten.

The Gunners zetten hoog druk en Ramsey vond rechtsachter (!) Bellerin in de zestien en die krulde de bal onhoudbaar naar de tweede paal: 1-0. Twee minuten later zette Özil zich achter een vrije trap en met een fantastisch schot liet hij Mignolet een tweede keer kansloos. Al stond die laatste wel heel centraal in zijn doel.

Gemiste kans

Sterling had Liverpool echter altijd al op voorsprong moeten brengen, maar zijn spitsbroeder Markovic speelde de bal te hard in en voor open goal kon Sterling net niet bij het leer. 

En het bleef zelfs niet bij 2-0 voor de rust, want Sanchez schudde nog een kanonskogel uit zijn voeten voor de 3-0.

Arsenal tweede

Liverpool probeerde met Sturridge in de ploeg de bakens te verzetten, maar lukte daar tot een kwartier voor tijd niet in. Toen Belleridge Sterling neerhaalde kon Henderson - heel nipt - vanop elf meter de 3-1 scoren. 

De bezoekers kwamen nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar de paal stond in de weg bij Sterling's schot. Giroud maakte in de slotfase een einde aan alle hoop met de 4-1. Liverpool lijkt zo uitgeschakeld voor CL-voetbal volgend seizoen. Arsenal klimt voorlopig naar de tweede stek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties