Overzicht Duitsland: De Bruyne weeral belangrijk voor Wolfsburg

bart ver elst
| 0 reacties
Overzicht Duitsland: De Bruyne weeral belangrijk voor Wolfsburg
Foto: © photonews

In Duitsland stonden er vanmiddag ook enkele wedstrijden op het programma. Wolfsburg nam het op tegen Stuttgart en Thorgan Hazard mocht bij Mönchengladbach invallen tegen Hoffenheim.

Wolfsburg - Stuttgart  3-1

Kevin De Bruyne stond natuurlijk in de basis bij de thuisploeg en was alweer goed voor een assist. Wolfsburg kwam via een strafschop van Rodriguez op voorsprong, maar net voor rust maakte Stuttgart gelijk via Harnik.

Na ruim een uur bracht opnieuw Rodriguez de thuisploeg op voorsprong. Een kwartier voor het einde besliste Schürrle de wedstrijd helemaal na een snelle counter en op aangeven van wie anders dan Kevin De Bruyne. 

Opvallend weetje: met 17 assists dit seizoen doet de Rode Duivel beter dan Eden Hazard, Willian en Oscar tesamen. Mourinho had de ex-Genk middenvelder blijkbaar toch niet zo snel moeten laten gaan.

Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach  1-4

Mönchengladbach boekte een eenvoudige overwinning op het veld van Hoffenheim. De ploeg van Thorgan Hazard kwam via Schipplock wel op achterstand na een dik kwartier, maar voor de rust werd er reeds orde op zaken gezet.

Kruse, Herrmann en Raffael zorgden nog voor een ommekeer in eerste helft. Net na de rust maakte Herrmann zijn tweede van de namiddag en was de wedstrijd gespeeld. Thorgan Hazard viel 20 minuten voor het einde in. 

Overige wedstrijden

Bayer Leverkusen - Hamburg  4-0

SC Freiburg - 1. FC Köln  1-0

Werder Bremen - FSV Mainz 05  0-0

Eintracht Frankfurt - Hannover 96  2-2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties