Losada heeft aparte kijk op Reviewcommissie: "Stel het samen uit ex-spelers"

Losada heeft aparte kijk op Reviewcommissie: "Stel het samen uit ex-spelers"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hernan Losada geeft voor ons zijn kijk op de opmerkelijkste zaken in de vaderlandse competitie. De Argentijn kijkt al een heel seizoen met vreemde ogen naar de beslissingen van de Reviewcommissie. Hij geeft daarbij zijn oordeel als speler, niet als buitenstaander.

"Ik begrijp de taak van die commissie niet echt. Wordt ze gevormd door ex-spelers? Dat is voor mij de enige manier dat die instantie zinvol kan opereren. Want als ex-speler weet je dat Proto de bal gaat halen, zoals elke doelman dat zou doen om zowel zichzelf als zijn goal te beschermen. Hij strekt zijn been om de bal op  te zoeken en niet de speler."

"Depoitre zijn intentie om de bal te zoeken is al iets meer discutabel. Hij komt te laat en hij weet het. Hij verontschuldigde zich ook. De scheidsrechter beoordeelt het hele gebeuren en geeft geel. Einde discussie."

Dit is onderdeel van onze mooie sport

"Als we vanaf nu elke fase gaan analyseren op tv, met 1000-maal vertraagde camerabeelden, zullen we altijd iets vinden om te bestraffen of om het over oneens te zijn met de scheidsrechter. Dit, mijn beste mensen is nu eenmaal onderdeel van onze mooie sport. Voetbal bestaat uit vele fouten en imperfecties van alle partijen."

"Net dit is misschien wel het mooiste aan het voetbal, namelijk wat we niet kunnen voorzien, wat we niet kunnen controleren. Vanaf dat we, zoals in de NFL of NBA, minuten gaan nemen om elke fase te beoordelen, spreken we niet meer over voetbal."

We zijn met z'n allen trainers en scheidsrechters

"Velen zullen er ongetwijfeld anders over denken. Voetbal is nu eenmaal een discussieerbare materie en allen zijn we trainers en scheidsrechters. Vanuit de tribunes en vanop de zetel naar tv-kijkend, lijkt alles makkelijk. Uiteraard ben ik akkoord om spelers met slechte intenties, of die onreglementaire dingen doen, te bestraffen."

"Of als ze de regels van de fair-play breken. Maar in deze twee gevallen kruip ik in de huid van de speler en voel ik dat ze gewoon voetbal spelen. Daardoor verdienen ze geen straf. Een verkeerde of net een juiste beslissing van de scheidsrechter;  een interpretatie van de fase op het moment van de fase met 25.000 supporters in je rug en de adrenaline van het spel; ook dat is voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties