De veel te korte carrière van Mertens: bekerfinalist met Cercle, bekerwinnaar met Lokeren

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
De veel te korte carrière van Mertens: bekerfinalist met Cercle, bekerwinnaar met Lokeren
Foto: © Photonews

Gregory Mertens verliet ons donderdag veel te vroeg. De amper 24-jarige speler van Sporting Lokeren zat in de fleur van zijn leven, maar daar maakte een hartfalen een abrupt einde aan. Een overzicht van zijn carrière.

Door Timothy Collard

Mertens speelde in de jeugd bij RSC Anderlecht, Dilbeek Sport en KAA Gent. Bij de Buffalo’s speelde hij vier jaar, maar kon hij uiteindelijk net niet doorbreken in het eerste elftal.

De centrale verdediger werd echter opgepikt door Bob Peeters, toen coach bij Cercle Brugge. Peeters kende Mertens nog van zijn periode als beloftencoach van Gent en zag een meerwaarde in hem.

Bekerfinalist met Cercle

Mertens veroverde onmiddellijk een basisplaats op Jan Breydel en groeide er uit tot een sterkhouder en publiekslieveling. Iedereen liep weg met de altijd goedlachse, joviale en nuchtere kerel.

Mertens speelde van januari 2011 tot januari 2013 bij Cercle, waarmee hij in het seizoen 2012-2013 verliezend bekerfinalist werd. In januari 2013 plukte Lokeren de verdediger weg bij de Vereniging.

Bekerwinnaar met Lokeren

De Waaslanders legden tussen het half miljoen en één miljoen euro op tafel voor de speler. Mertens was in zijn eerste half jaar een vaste waarde bij Lokeren, waarmee hij vorig jaar de beker veroverde ten koste van Zulte Waregem.

Dit seizoen verging het hem echter minder. Mertens was niet altijd eerste keus, ook niet toen Alexander Scholz naar Standard vertrok. Mertens was back-up voor het duo Ingason-Maric, maar verscheen uiteindelijk wel elf keer aan de aftrap in de competitie.

Zijn laatste wedstrijd met het A-elftal van Lokeren speelde hij op zondag 15 maart tegen Waasland-Beveren. Daarna speelde hij enkel nog met de beloften. De betreurde wedstrijd van afgelopen maandag tegen KRC Genk werd uiteindelijk zijn laatste optreden voor Sporting Lokeren. Rust in vrede, Gregory.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties