Lokeren enorm aangedaan: "Plots besef je dat voetbal máár voetbal is"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Lokeren enorm aangedaan: "Plots besef je dat voetbal máár voetbal is"
Foto: © photonews

De voetbalwereld nam donderdagnamiddag afscheid van Gregory Mertens. Iedereen in de Belgische voetbalwereld is in shock, maar bij Sporting Lokeren komt het nieuws vanzelfsprekend het hardst aan.

De Waaslanders reageerden op hun officiële website op het overlijden van Mertens. Hieronder kan je het volledige bericht van Lokeren lezen.

Vandaag is gebeurd wat niemand ooit had kunnen of durven vermoeden. Veel te vroeg moeten we afscheid nemen van Gregory Mertens (24). We zijn een voetbalclub. Iedereen in en rond de club ademt voetbal. Maar plots gebeurt er iets waardoor we beseffen dat voetbal maar voetbal is. Vandaag is zo’n moment.

Gregory werd maandagavond tijdens de beloftenwedstrijd tussen KRC Genk en Sporting Lokeren het slachtoffer van een hartfalen. Ondanks de goede medische zorgen van onze eigen sportieve staf en de collega’s van Genk, bleek algauw dat de situatie heel erg ernstig was.

Gregory werd op het veld gereanimeerd door een MUG team en overgebracht naar het ziekenhuis van Genk. De medische staf heeft er alles aan gedaan om Gregory te redden, maar ze moesten uiteindelijk hun onmacht erkennen. Vandaag is Gregory omstreeks 16u30 overleden. De familie heeft nog afscheid kunnen nemen.

De ontreddering bij iedereen binnen Sporting Lokeren is groot: zowel onze jonge spelers als onze A-kern jongens, de trainersstaf, de medewerkers en het bestuur: zij kunnen dit onmogelijk bevatten.

Gregory was nog maar anderhalf jaar bij de club, maar maakte zich in die korte tijd door zijn rustige bescheidenheid tot een onmisbaar iemand. Nu zullen we toch met dat gemis moeten leren leven.

Wij beseffen dat dit vooral voor de familie ontzettend moeilijke momenten zijn. Wij bieden hen alvast in naam van de hele club ons oprecht medeleven aan. De club blijft met hen in contact en zal hen, in de mate van het mogelijke, bijstaan.

Gregory, wij gaan je missen! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties