OHL-coach Mathijssen opgelucht na eerste zege: "Streep getrokken onder Lommel"

bart ver elst
| 1 reacties
OHL-coach Mathijssen opgelucht na eerste zege: "Streep getrokken onder Lommel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-Heverlee Leuven behaalde donderdag een belangrijke zege in het uitduel bij Lommel United. Jacky Mathijssen geeft toe: "Het was geen goed voetbal", maar voor de Leuvenaars is dit een eerste stap richting Jupiler Pro League.

Door Bart Ver Elst in Oud-Heverlee

Sprankelend was het dus niet, maar de drie punten zijn binnen voor OHL. “Het voetbal was niet goed, maar de wil om iets te forceren was er wel. We moeten nog niet ‘Hallelujah’ beginnen roepen, maar wel moet ik mijn spelers ‘bravo’ zeggen omdat ze veel aspecten goed hebben uitgevoerd”, zegt de OHL-coach.

En dat terwijl de fusieclub het nog steeds zonder Bostock moest doen. “Het gaat goed met Bostock”, aldus Mathijssen. “Het is gewoon die enkelblessure dat hem af en toe parten speelt. David Vandenbroeck werd gisteren nog genaaid aan zijn hoofd, maar in principe geraken beiden speelklaar voor zondag.”

Misschien wel de beste bank in tweede klasse

“De vervangers hebben het goed gedaan. Kévin (Tapoko) ving het goed op en gaf een surplus aan de ploeg. En ook Yohan (Brouckaert) heeft het prima gedaan en nam zijn verantwoordelijkheid bij de penalty. We hebben misschien wel de beste bank in tweede klasse”, aldus de Limburger. 

"Ik hoorde de afgelopen tijd veel over de dingen die we niet goed deden tegen Lommel in de voorbije wedstrijden. Na donderdagavond hebben we een streep getrokken onder Lommel. Nu moeten we deze lijn doortrekken."

De steun van de fans zal super belangrijk zijn

Zondag ontvangt OHL thuis Eupen. "De steun van de fans zal super belangrijk zijn. We moesten absoluut het signaal geven aan de supporters dat het menens is voor ons. Iedereen is weer mee in het OHL-verhaal", besluit Mathijssen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties