Barcelona zal niet verdedigen dus gelooft Bayern in mirakel

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Barcelona zal niet verdedigen dus gelooft Bayern in mirakel
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdagavond staat Bayern München voor de gekende loodzware opdracht: een 3-0 achterstand ophalen tegen FC Barcelona. Het zal een lange en moeilijke avond worden, maar de mannen van Pep Guardiola geloven er nog in. En dat mag, want Barcelona zal zich niet ingraven volgens Javier Mascherano.

David Alaba, die al enkele maanden aan de kant staat met een knieblessure, heeft alvast vertrouwen in zijn ploegmaats. "We gaan winnen met 4-0", zegt de Oostenrijker in de Duitse pers. "En dan hoop ik klaar te zijn om tijdens de finale op 6 juni opnieuw tussen de lijnen te staan."

Ook de spelers die het zullen moeten doen, geloven in een klein mirakel. "We hebben in het verleden al getoond dat we stevig kunnen uithalen in eigen huis", vertelt Medhi Benatia aan L'Equipe. "We kunnen met 4-0 winnen. Als we er niet in geloven, kunnen we beter thuis blijven."

Maar Barcelona twijfelt ook niet

Als Bayern er in slaagt vier keer het net te vinden, dan moet het ook zelf de nul houden. Dat zal een hele klus op zich worden, want de Spanjaarden komen niet om hun voorsprong te verdedigen. "Dat is niet onze manier van voetballen", legt Mascherano uit.

"We moeten de wedstrijd spelen om te winnen, anders kunnen we wel eens bedrogen uitkomen. We zullen rekening houden met de kwaliteiten van Bayern, maar we zullen proberen te scoren. Ons eigen spel spelen is heel belangrijk. Dat is trouwens ook het enige spel dat we kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties