Daarom zal Barcelona een verdiende kampioen zijn

De Wit Bram
| 4 reacties
Daarom zal Barcelona een verdiende kampioen zijn
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona is weer aan een straffe reeks bezig, zoveel is duidelijk. Het won gisteren met 2-0 van Real Sociedad en dat is alweer de 7e overwinning op rij zonder tegendoelpunt. Met deze vorm en door het gelijkspel van Real Madrid tegen Valencia kan de titel de 'Blaugranas' niet meer ontsnappen.

25 doelpunten gemaakt, 0 tegen: dat is de indrukwekkende balans van de laatste 7 wedstrijden van Barcelona. Hun laatste tegengoal dateert al van de wedstrijd op het veld van PSG in de Champions League, toen Jérémy Mathieu een owngoal maakte (1-3 winst).

Met nog twee speeldagen te gaan heeft Barcelona nu een voorsprong van 4 punten op eeuwige rivaal Real Madrid. Een zege volgende week op het veld van Atlético Madrid volstaat dus voor een nieuwe titel voor Messi en co.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dit seizoen dat de ploeg van Luis Enrique zo’n sterke reeks neerzet. Het was pas op de 9e speeldag dat Barça een eerste tegendoelpunt slikte in de Primera Division, en dat op het veld van Real Madrid (3-1 verlies). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties