Vanderhaeghe officieel van KVO: "Meer sportieve zekerheid aanwezig"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 88 reacties
Vanderhaeghe officieel van KVO: "Meer sportieve zekerheid aanwezig"
Foto: © photonews

De persconferentie bij KV Oostende die met veel poeha werd aangekondigd, heeft bevestigd wat we intussen al wisten. Yves Vanderhaeghe trekt komend seizoen naar de kust.

Strak in het pak werd Yves Vanderhaeghe maandag in de vooravond voorgesteld bij KVO. Coucke opende de persbabbel met de mededeling dat Oostende een afkoopsom van 200.000 euro betaalt aan KV Kortrijk.

De kersverse oefenmeester tekent bij de Kustboys een contract voor drie seizoenen. Hij volgt Fred Vanderbiest op die twee weken geleden aan de kant werd geschoven. Vanderhaeghe gaf op de persconferentie ook wat meer uitleg bij zijn opmerkelijke overgang.

“Ik werd bij Kortrijk op handen gedragen, en ik tekende mijn contractverlenging met volle overgave. Ook al was er op dat moment al sprake van interesse vanwege KV Oostende.”

"Als een coach vertrekt, roept iedereen moord en brand"

Maar Coucke nam daarna nog een keertje contact op met de coach en die zwichtte. “Het is misschien een vreemde wending in mijn carrière, zeker na mijn contractverlenging. Als een coach vertrekt, roept iedereen moord en brand. Bij een transfer van een speler is dat niet het geval.”

Vanderhaeghe lijkt ook goed te weten aan wat hij begint in Oostende. “Het financiële aspect? Dat speelde een rol. Maar hier is meer sportieve zekerheid. Bovendien is er ook de mogelijkheid om écht iets op poten te zetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties