De prijzenkast van Xavi Hernandez: 8 Spaanse titels, 1 WK, 2 EK's en 3(!) keer de Champions League
bart ver elst
| 1 reacties
De prijzenkast van Xavi Hernandez: 8 Spaanse titels, 1 WK, 2 EK's en 3(!) keer de Champions League
Foto: © Photonews

Xavi Hernandez kondigde vandaag zijn definitieve afscheid bij Barcelona aan. De middenvelder gaat volgend seizoen in Qatar bij Al Sadd voetballen. Wij zetten de hoogtepunten en het palmares van de Barcelona-legende op een rijtje.

Xavi Hernandez kwam op zijn 11 jaar bij de jeugd van Barcelona terecht. 7 jaar later kwam hij bij de hoofdmacht van de Catalaanse club en maakte hij zijn debuut op 18 jaar in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Southampton. 

Debuut bij A-ploeg

In oktober van 1998 kwam zijn debuut in La Liga. Xavi kwam in zijn eerste seizoen onder van Gaal 26 keer aan spelen toe en pakte dat seizoen zijn eerste titel met FC Barcelona. Uiteindelijk pakt de kleine middenvelder, met dit seizoen meegeteld, maar liefst 8 titels met zijn club.

Xavi won ook twee keer de Spaanse beker (mogelijk nog een derde) en wist maar liefst 6 keer de Spaanse Super Cup aan zijn prijzenkast toe te voegen. Het WK voor clubs werd in 2009 en 2011 ook twee keer gewonnen.

Ook Europees kende Xavi Hernandez genoeg successen. In 2006, 2009 en 2011 won hij met Barcelona de Champions League. Binnen twee weken kan Xavi dus een 4e beker met de grote oren op zijn palmares schrijven. Twee keer won hij met Barcelona de Europese Super Cup.

Spaanse successen

En ook met zijn land pakte de kleine Spanjaard heel wat prijzen. In 1999 werd hij met de U20 van zijn land wereldkampioen. Maar de grootste prijzen volgden later nog.

In 2008 en 2012 werd Xavi met Spanje Europees kampioen. Daartussen volgde in 2010 de absolute bekroning door het WK in Zuid-Afrika te winnen, na een thriller tegen Nederland. De Spanjaarden wonnen met 1-0 na een doelpunt van Barcelona-ploegmaat Iniesta.

Meeste prijzen ooit 

Xavi pakte in totaal 25 prijzen en geen enkele Spanjaard deed ooit beter. Het is spijtig dat we, na het vertrek van Gerrard en Lampard, opnieuw afscheid moeten nemen van een fantastische middenvelder in Europa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties