De balans van KV Kortrijk: onverwachte revelatie, door de mand gevallen in play-offs

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
De balans van KV Kortrijk: onverwachte revelatie, door de mand gevallen in play-offs
Foto: © photonews

Voetbaljaargang 2014-2015 in de Jupiler Pro League is, op de dubbele confrontatie tussen KV Mechelen en Charleroi na, helemaal achter de kiezen. Een goed moment om de balans op te maken. Vandaag bespreken we KV Kortrijk.

Door Timothy Collard

De verwachtingen

KV Kortrijk vatte het seizoen aan met een nieuwe, onervaren coach. Yves Vanderhaeghe nam het roer over van de naar KAA Gent vertrokken Hein Vanhaezebrouck en de opdracht was simpel: de Kerels zo snel mogelijk naar veilige oorden loodsen en bijgevolg dus ook in eerste klasse houden.

De verwezenlijkingen

Na een moeizame start werd al snel duidelijk dat Kortrijk veel en veel hoger mocht mikken dan de grijze middenmoot. Het Guldensporenstadion werd een quasi onineembare vesting en Vanderhaeghe loodste zijn team zowaar naar play-off 1.

De play-offs

In play-off 1 viel Kortrijk wel enigszins door de mand. Al snel werd duidelijk dat de West-Vlamingen al heel wat energie hadden verspeeld tijdens de reguliere competitie.

Daarbovenop kwam nog eens dat vroegtijdig uitlekte dat Vanderhaeghe na het seizoen de overstap zou maken naar KV Oostende. En... Dat met enkele jongens die op negen gele kaarten stonden geen risico zou worden genomen met het oog op volgend seizoen.

De blikvangers

Heel wat Kerels stegen tijdens het voorbije seizoen boven zichzelf uit, maar één jongen verraste vriend en vijand. Teddy Chevalier had dit seizoen een voet in maar liefst 24 KVK-goals.

Vorig seizoen scoorde de Fransman al zeven doelpunten, maar het was pas onder Vanderhaeghe dat de voormalige speler van Zulte Waregem en RKC Waalwijk opnieuw helemaal openbloeide. De vraag is dan ook of Kortrijk de aanvaller kan houden.

De tegenvallers

Er zijn natuurlijk ook altijd jongens waar je meer van verwacht had als club. Adam Marusic was in het begin van het seizoen nog een van de uitblinkers, maar presteerde na de jaarwisseling heel wisselvallig.

Voorts duurde de samenwerking met Yves Vanderhaeghe niet zo lang als het bestuur van Kortrijk had gedacht. De coach verlengde zijn contract, maar besliste niet veel later om naar Oostende te vertrekken. Van een tegenvaller gesproken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties