Fans in Bordeaux duidelijk: "Advocaat of Leekens? Dat doet ons meer wenen dan lachen"

Fans in Bordeaux duidelijk: "Advocaat of Leekens? Dat doet ons meer wenen dan lachen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots opende de dinsdagtraining voor het publiek. Wij verwachtten dat er niet al te veel volk zou opdagen, maar het oefencentrum van Bordeaux kreeg om 11u ineens een toevloed te verwerken. Bijna uitsluitend Fransen, maar we vonden ook drie Belgische fans. "Dat ze die Fransen maar klop geven."

Johan Walckiers in Bordeaux

Het viel op: tussen de mensenmassa aan de rand van het oefenveld stonden er drie jongens in Duivels-outfit. Guillaume en François Trefois en Jerôme Lhoost zijn drie landgenoten die al jaren in Bordeaux wonen.

"Wij vijf jaar en Jerôme twaalf jaar", legt Guillaume uit. "De vader van Jerôme is militair en de onze directeur. Ze moesten verhuizen voor het werk."

De Fransen zijn jaloers op ons

De drie kregen te horen dat de Duivels in Bordeaux kwamen trainen en haastten zich naar het oefencentrum van Girondins. "We zijn nog altijd Belg hoor. Zondag gaan we de match bij Franse vrienden bekijken. En het zal er warm aan toegaan."

"Dat ze die Fransen maar klop geven. Daarbij, we weten dat onze Franse vrienden jaloers zijn op onze nationale ploeg. Weet je, tien jaar geleden zou hier niemand gestaan hebben."

"Misschien wij drie, toen Emile Mpenza nog onze grote ster was. Nu wil iedereen die grote sterren wel eens van dichtbij zien", voegt François toe.

Tien jaar geleden hadden we hier met drie gestaan. Toen Mpenza onze grote ster was

En over onze bondscoach hebben ze ook een duidelijk mening. "We hebben zin om te schreeuwen dat Marc moet blijven. We kunnen niet beter betalen, als we het zo horen. Als we lezen dat Leekens of Advocaat genoemd worden, hebben we meer zin om te wenen dan te lachen", zegt Jerôme.

"We hebben schrik dat hij vertrekt, de geruchten zijn te hardnekkig", vindt Guillaume weer. "Michel Preud'homme of Eric Gerets, daar zouden we ons mee kunnen verzoenen. Maar dat zal ook moeilijk worden zeker?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties