Van Persie over zijn toekomst: "Geen ideale situatie voor EK 2016"

bart ver elst
| 1 reacties
Van Persie over zijn toekomst: "Geen ideale situatie voor EK 2016"
Foto: © photonews

De toekomst van Robin Van Persie bij Manchester United oogt heel onzeker. De Nederlandse aanvaller kwam, mede dankzij een blessure, dit seizoen maar weinig aan spelen toe. En net dat is belangrijk met het oog op het EK van volgend jaar in Frankrijk.

"Ik moet het seizoen eens goed evalueren, net zoals de club dat ook doet. Ik moet bepalen wat ik echt graag wil de volgende jaren. Als het volgend seizoen loopt zoals dit jaar, dan moet is dat geen ideale situatie met het oog op het EK van volgend jaar", opent Van Persie bij SkySports.

"Het is een vreemde, moeilijke situatie. Ik moet realistisch denken, want het is mijn ambitie om te spelen de volgende jaren. Bij elke beslissing die ik neem denk ik ook aan mijn familie en kinderen. Zij zijn heel belangrijk voor mij", zegt de Nederlandse aanvaller.

Over een eventuele transfer: "Als ik de geruchten moet geloven, komen er 35 nieuwe aanvallers en gaan er 40 spitsen weg bij United, maar ik kan nog niets zeggen over mijn toekomst. Ik heb slechts 10 doelpunten gemaakt, maar dat is wel het tweede hoogste na Wayne Rooney."

We ontbraken een topschutter die meer dan 20 goals maakt

"Dat is de reden waarom we dit jaar slechts 4e geëindigd zijn. We ontbraken een topschutter die meer dan 20 doelpunten maakt. Na mijn blessure wist ik dat het niet makkelijk ging zijn om mezelf terug in de ploeg te knokken, want het team speelde heel goed. Daar had ik geen probleem mee", besluit Van Persie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties