Talenten van morgen: deze jongens willen slagen bij Moeskroen-Péruwelz

bart ver elst
| 0 reacties
Talenten van morgen: deze jongens willen slagen bij Moeskroen-Péruwelz
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoewel de zomerstop amper een week ver is, zijn onze eersteklassers al druk in de weer om hun kern voor komend seizoen samen te stellen. Voetbalkrant.com ging bij alle clubs op zoek naar de aanstormende talenten die volgend jaar hun opwachting maken. Vandaag: Moeskroen-Péruwelz.

Door Edgar Makanga

Het is moeilijk te voorspellen welke jeugd er van de het jonge Moeskroen-Péruwelz zal doorgroeien naar de eerste ploeg, omdat er nog heel wat werk voor de boeg is. Momenteel telt de kern maar 11 spelers, maar het is nog steeds wanhopig wachten op een nieuwe coach.

Er is natuurlijk de 19-jarige Corentin Kocur, die het seizoen 2014-2015 aanvatte als kapitein van de beloften. Vanaf januari mocht hij aan enkele trainingen van de A-ploeg deelnemen, toen Fernando Da Cruz de opvolger werd van Rachid Chibab.

Bevestiging in PO2 van Kocur

Sinds februari is de jonge Kocur volwaardig lid van de A-kern en mocht hij in maart proeven van zijn eerste speelminuten in de Jupiler Pro League. In play-off 2 bevestigde de middenvelder zijn potentieel. Zijn veelzijdigheid, technische vermogen en uitstekende mentaliteit werden gewaardeerd door de fans.

Eind april ondertekende Kocur zijn eerste profcontract bij de Henegouwse club. Een verbintenis die het jonge talent tot medio 2018 bij Moeskroen-Péruwelz houdt. Volgend jaar gaat Kocur voor een basisplaats bij Les Hurlus.

Jérémy Houzé

Een ander talent is de 18-jarige Jérémy Houzé. De jonge middenvelder moest wel, in tegenstelling tot Kocur, een pak langer wachten op zijn eerste speelminuten, die hij in de laatste twee wedstrijden van de play-offs kreeg.

Ondanks dat Houze weinig aan spelen toekwam, lijkt hij zijn contract dat tot 2016 loopt te respecteren. Enige probleem: Corentin Kocur en Jérémy Houzé spelen op dezelfde positie. Daardoor zal laatstgenoemde zich misschien minder kunnen ontplooien.

Een ander ruw talent dat zeker genoemd mag worden is Clement Petit (17), maar de productieve aanvaller weigerde zijn eerste profcontract te ondertekenen bij Moeskroen. De aanvaller zal nu de overstap maken naar de U21 van Anderlecht, waar hij zich verder kan ontwikkelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties