Talenten van morgen OHL: "Heel wat buitenlandse clubs trokken aan zijn mouw"
Tom Stroobants
| 6 reacties
Talenten van morgen OHL: "Heel wat buitenlandse clubs trokken aan zijn mouw"
Foto: © photonews

Hoewel de zomerstop amper een week ver is, zijn onze eersteklassers al druk in de weer om hun kern voor komend seizoen samen te stellen. Voetbalkrant.com ging bij alle clubs op zoek naar de aanstormende talenten die volgend jaar hun opwachting maken. Vandaag: Oud-Heverlee Leuven.

De Leuvenaars keren na één jaar in tweede klasse terug naar het hoogste niveau. OHL had het voorbije seizoen al enkele jeugdspelers in de A-kern, maar wil er daar volgend jaar nog enkele aan toevoegen. “Het valt natuurlijk te zien hoe sterk de kern is en hoe de jeugdspelers zich profileren”, vertelt beloftentrainer Joost Hendrickx ons.

De kans is reëel dat enkele jeugdspelers aansluiten in de voorbereiding. "Twee spelers komen daar zeker voor in aanmerking: Din Sula (17) en Matthiece Nelissen (18). Sula mocht al eens invallen in de eindronde en kreeg al heel wat aanbiedingen van binnen- en buitenland." Zo ging hij bijvoorbeeld testen bij Aston Villa.

Heel wat binnen- en buitenlandse clubs waren geïnteresseerd in Sula

"Sula is een sterke spits die makkelijk scoort", leert Hendrickx ons de jeugdtalenten wat beter kennen. "Hij is nog heel jong maar zeer gedreven. We hopen dat hij in de voorbereiding enkele stappen vooruit zet en dat hij vervolgens af en toe eens bij de wedstrijdkern kan horen."

"Nelissen is een linksachter. Na nieuwjaar stak hij er vaak bovenuit bij de beloften. We denken dat hij klaar is om vaste doublure te worden of toch zeker bij de A-kern kan behoren. Er zijn nog een viertal andere jongens die misschien de stap zouden kunnen maken, maar ik denk dat Sula en Nelissen het verst staan."

OHL wil dus opnieuw meer de kaart van de jeugd trekken, zegt Hendrickx. "Bij onze vorige passage in de Jupiler Pro League hadden we weinig jeugdspelers in de A-kern. Dat willen we nu veranderen en daar zijn we volop mee bezig. We willen ook in eerste klasse tonen dat wij een goede jeugdwerking hebben.

"Door de trainerswissels afgelopen seizoen verliep de samenwerking met de jeugd soms iets moeilijker. Al trainden er geregeld wel jeugdspelers mee. Volgend seizoen moet dat gestructureerder. Hoe dat juist zal zijn, moeten we nog bekijken." De plannen zijn alvast veelbeloven aan Den Dreef.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties