Zo belangrijk was Cech voor Chelsea!

Geoffrey Rockele

Doelman Petr Cech mag dan volgend seizoen het doel verdedigen van grote rivaal Arsenal, niemand zal ontkennen dat hij een belangrijke pion is geweest tijdens zijn jaren dienst bij The Blues. We zetten zijn vijf mooiste reddingen op een rijtje.

Op één staat voor ons de strafschopredding tijdens de finale van de Champions League 2011-2012. Chelsea en Bayern hielden de spanning er stevig in. Na 90 minuten stond het 1-1. In de verlengingen stopte Cech een strafschop van Robben en Chelsea won uiteindelijk na penalty's

.

De vingertoppen van Cech schonken The Blues in het seizoen 2012-2013 de Europa League. Al was dé matchwinnaar toen Branislav Ivanovic, met een doelpunt in de 93ste minuut. Maar wie weet hoe het gelopen zou zijn mocht deze bal van Cardozo wel binnen zijn gegaan…

Ook in de FA Cup leek Cech een abonnement te hebben op belangrijke reddingen. In de finale van 2010 krijgt Piquionne de kans om Portsmouth op voorsprong te knallen, maar dankzij deze reflex blijft het 0-0. Chelsea zou uiteindelijk winnen dankzij een goal van Drogba.

Tijdens de FA Cup-finale van het seizoen 2011-2012 neemt Chelsea het op tegen Liverpool. Dankzij deze prachtige redding op de kopbal van Carroll mocht Chelsea de beker in de lucht steken. Het werd 2-1.

In de FA Cup-wedstrijd van 1 april 2013 staat Chelsea 1-0 voor tegen Manchester United na een doelpunt van Demba Ba. Op het uur houdt Cech de Mexicaan Chicharito van de gelijkmaker en won Chelsea de wedstrijd. De Londenaars gingen er in de halve finale wel uit tegen Manchester City.