Met deze drie doelstellingen wil Genk een nieuwe weg inslaan

Geoffrey Rockele
| 1 reacties
Met deze drie doelstellingen wil Genk een nieuwe weg inslaan
Foto: © Photonews

Bij Genk willen ze vanaf dit seizoen een nieuwe wind door de Cristal Arena laten waaien. De club beseft maar al te goed dat de resultaten van de voorbije jaren niet goed genoeg waren. Technisch directeur Dimitri De Condé schuift drie pijlers naar voren die de club weer succesvol moeten maken.

1 Positief klimaat

“Wat ik op de werkvloer zie, merk ik ook bij de spelers. De spelers zijn een andere weg ingeslagen, want ze merkten ook dat de club eigenlijk in verval was. Dat willen ze nu rechttrekken”, aldus De Condé.

2 Stabiliteit en continuïteit

Met De Camargo en Buyens werden al twee ervaren jongens aangetrokken, maar ook de jeugd moet kansen krijgen. Dat is de tweede doelstelling. “We hebben inderdaad twee spelers met ervaring aangetrokken. Daarnaast willen we ook werken met eigen talent. Mijn grootste scoutingsterrein is onze jeugd.”

3 Eigen jeugd

Die talenten uit de jeugdopleiding goed begeleiden vormt ook meteen de derde pijler. “Het voordeel is dat ik die jongens zelf ken omdat ik er training aan heb gegeven. Het is belangrijk om voeling te hebben en te houden met die jongens zodat ze een goede mentaliteit tonen”, besluit De Condé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties