Reactie Meningen verdeeld over strafschopfase: "Licht, volgens mij"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 41 reacties
Meningen verdeeld over strafschopfase: "Licht, volgens mij"
Foto: © Photonews

Een sleutelmoment tijdens het gelijkspel tussen Westerlo en AA Gent was de strafschop op Brecht Dejaegere op slag van rust. Bij Westerlo vonden ze het licht en ging Van Veldhoven zelfs verhaal halen bij de ref aan de rust.

Sander De Graeve in Westerlo

Ook Maxime Annys deelde die mening. "Het was jammer dat we die voorsprong niet konden vasthouden, volgens mij was het een lichte penalty. Ik denk dat Kenneth zijn lichaam tussen bal en speler zet en Dejaegere goed valt", aldus de voormalige kapitein van Westerlo

Volgens Dejaegere zelf was er geen twijfel mogelijk. "Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik twijfelde om Schuermans links of rechts voorbij te gaan. Ik koos uiteindelijk voor links en voelde dan een elleboog in mijn gezicht."

Elleboog in mijn gezicht

"Hij maakte zich niet breed met zijn lichaam, maar met zijn uitgestrekte arm. Volgens mij was dit een 100% strafschop", aldus Dejaegere die vaak tegen de vlakte ging. "Ik had het wel verwacht, vorig jaar zaten ze ook zo kort op mij. Die knie (van Annys, nvdr.) in mijn ribben na een paar minuten deed alleszins geen deugd."

"Misschien moet ik gewoon sneller worden, zodat ze me niet meer kunnen raken", lachte de middenvelder. Gent geraakte er niet meer doorheen, ook niet tegen tien. "Ons tempo was misschien iets te traag. Vorig jaar vielen ze ook met tien en geraakten we er ook niet door."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties