Antwerp mag historische Tribune 1 weer in gebruik nemen

Antwerp mag historische Tribune 1 weer in gebruik nemen
Foto: © SC

The Great Old heeft er jaren werk ingestoken, maar dat loont nu ook: tribune 1 van de Bosuil mag weer in gebruik genomen worden. In november 2013 werd die gesloten wegens te bouwvallig, het verschil nu is enorm.

Antwerp kondigt de heropening van de tribune toch met enige trots aan. "In november 2013 werd Tribune 1 van het Bosuilstadion, net op dat moment 90 jaar oud, gesloten om veiligheidsredenen."

"Sindsdien heeft onze club er met beperkte financiële middelen alles aan gedaan om deze historische tribune te herstellen, renoveren en opnieuw te kunnen openen. Vandaag, na ontzettend veel bloed, zweet en tranen, hebben we goed nieuws."

Nog wachten op goedkeuring De Wever

"Met het oog op de veiligheid van onze supporters werd Tribune 1 gisteren onderworpen aan een uitgebreide analyse door de keuringsdienst van de Brandweer. Vandaag kregen we de resultaten op papier in de brievenbus, waaruit bleek dat onze tribune de verschillende controles met verve had doorstaan."

"Dit goede rapport betekent dat de tribune in principe binnenkort weer geopend mag worden. Er rest alleen nog de formele goedkeuring door Burgemeester Bart De Wever. Het is dankzij het ongelooflijke werk van de tientallen vrijwilligers, medewerkers, bedrijven en partners dat onze club deze traditierijke tribune uit 1923 weer kan openen voor het publiek."

"Ook de faciliterende rol van de Stad Antwerpen willen we hierbij benadrukken, net als het harde werk van Directeur Faciliteiten Luc Van Thillo. Samen met alle betrokkenen zullen we de komende weken en maanden de laatste, kleinere werkpuntjes nog wegwerken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties