Preud'homme geeft zich niet gewonnen: "Ik zal bij United zoeken naar een kansje"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Preud'homme geeft zich niet gewonnen: "Ik zal bij United zoeken naar een kansje"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge krijgt niets minder dan een reus op het bord in de laatste voorronde van de Champions League. Michel Preud'homme is niet alleen tevreden met Manchester United, maar wil zich zelfs niet meteen gewonnen geven. "In sport gaat het erom om je grenzen te verleggen."

Cédric De Volder in Brugge

Michel, het is dus Manchester United geworden...

"Ja, inderdaad. (glimlacht) Wat kan ik zeggen? We wisten op voorhand dat er een grote naam uit de trommel zou rollen, hé. Al geef ik toe dat ik met mijn verleden op Sporting Clube gerekend had. Dan hadden we ook meteen de steun van SL Benfica!" (lacht)

The Red Devils zijn meteen dé grootste klepper!

"En dat vind ik eigenlijk heel mooi. Niet alleen voor Club Brugge, maar ook voor de spelers en voor de fans. We trekken niet elk seizoen naar Old Trafford."

Dnipro FC was vorig seizoen ook een haalbare kaart, op papier...

Misschien belangrijker: heeft Club een kans tegen de Engelse reus? 

"Jullie oordelen natuurlijk altijd in termen van 'haalbaar' en 'niet haalbaar'. Ik denk er dan weer meteen aan om onze tegenstander te analyseren. Dnipro FC was vorig seizoen ook een haalbare kaart, op papier... Ik zal bij United ook zoeken naar een kansje."

Met andere woorden: je droomt van kwalificatie? 

"Kijk, we gaan ons alleszins niet gewonnen geven op voorhand. In sport gaat het erom om je grenzen te verleggen. Of het een voordeel is dat United later aan het seizoen is begonnen? Ze gaan ook al twee officiële wedstrijden gespeeld hebben."

Met Louis van Gaal kom je dan weer zo'n andere vurige coach tegen. Kennen jullie elkaar? 

"Ik heb hem alleszins nog met Antwerp FC zien spelen als fan (van Standard, nvdr.). Maar ik weet niet of we al tegen elkaar hebben gespeeld. Louis is een topcoach, hé. En hij blijft altijd zichzelf. Daar hou ik wel van."

Jullie trekken eerst naar Old Trafford. Is dat een voordeel? 

"Dat maakt me eigenlijk niet uit. Al kan het natuurlijk wel een voordeel zijn als er verlengingen komen. Dan hebben we langer in het eigen stadion gespeeld."

Tot slot, Michel. Het wordt een leuke hereniging met Marouane Fellaini!

"Ja, dat klopt. We hebben al sms'jes (lees de berichtjes via DEZE LINK) naar elkaar gestuurd. (lacht) Marouane is één van mijn jongens, hé. Het wordt leuk om hem terug te zien!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties