Reactie Hasi niet akkoord met fysieke problemen: "Als je zoveel geeft, moet je ook de tweede scoren"

Hasi niet akkoord met fysieke problemen: "Als je zoveel geeft, moet je ook de tweede scoren"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Besnik Hasi kon over dertig minuten tevreden zijn, maar wat hij de overige zestig aanschouwde, maakte hem echter half woest. Hij mocht aanwijzingen geven zoveel hij wou, maar helpen deed het niet.

Johan Walckiers in Anderlecht

Hasi begon met het positieve. "De eerste dertig minuten waren heel goed. We hadden nog twee-drie grote kansen. Maar daarna was het gedaan. De laatste twaalf minuten van die eerste helft wonnen we geen enkel duel meer, kroop de verdediging te veel achteruit en verloren we te veel de bal", aldus de coach.

"De tweede helft was helemaal voor Gent. Zij waren ook veel beter dan wij. Achteraf gezien moeten we tevreden zijn met een punt. Als je de eerste dertig minuten zoveel geeft, moet je die tweede goal maken."

Ons probleem is dat we geen middenvelder op de bank hebben

Hasi zag dat zijn middenveld verzoop, maar kon geen oplossingen aanbieden. "We hebben gewoon geen middenvelder meer op de bank zitten. De spelers die aan de bal moesten komen (lees Tielemans en Praet), kregen hem niet meer."

"We hebben het evenwicht niet kunnen herstellen. We moeten het hebben van ons middenveld, daarom spelen we ook met die vier. Maar als dat niet meer draait, zijn er geen oplossingen meer op de bank."

Geen fysiek probleem

Dat Anderlecht met een fysiek probleem kampt, maakte Hasi kregelig. Toen Vanhaezebrouck aanhaalde dat Dejaegere krampen had, stak hij de vinger omhoog. "Gehoord? Fysieke problemen! We moeten nog progressie maken. Wat het probleem dan wel was? We lieten de ruimtes te groot worden en dat konden we niet meer belopen."

"We hebben geen fysiek probleem. Het was meer een tactisch probleem. Als je zoveel hebt gegeven in de eerste dertig minuten, het niet hebt afgemaakt en de ruimtes laat groter worden, krijgt iedereen problemen", besloot Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties