Reactie Vanhaezebrouck zet spelers (nog eens) op hun plaats: "Vedettenstreken tolereer ik niet"

Vanhaezebrouck zet spelers (nog eens) op hun plaats: "Vedettenstreken tolereer ik niet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent begon niet echt scherp aan de wedstrijd op Anderlecht. Een halfuur tieren en roepen later had Hein Vanhaezebrouck zijn troepen weer tot de orde van de dag gekregen. "Maar ik hoop dat dit maar één keer gebeurt dit seizoen."

Johan Walckiers in Anderlecht

Het verschil tussen eerste en tweede helft kon niet groter zijn. Een statement dat Vanhaezebrouck al onmiddellijk corrigeerde. "Het verschil tussen het eerste kwart en de volgende drie kwarts kon niet groter zijn", knipoogde hij. "Want in die eerste helft hebben wij ook nog drie-vier grote kansen gehad."

Maar dat eerste kwartje van de wedstrijd dus. Daar zullen er een paar tijdens de rust over gehoord hebben. "We speelden als vedetten. Deze situatie is nieuw voor ons. Vorig seizoen moesten we het altijd doen als collectief, nu dachten er een paar dat het wel op individuele kwaliteit zou lukken. Niet dus!"

Opzij gezet als kleine kinderen

"De tweede helft hebben we laten zien wie we echt waren, maar als het na dat eerste halfuur 2-0 of zelfs 3-0 staat, heb je niets te zeggen. Maar goed, dit wil ik niet meer zien. We zijn opzij gezet geweest als kleine kinderen. Ze hebben het mogen horen ja, maar nu is dat wel voorbij. We hebben hieruit geleerd. Het zal niet meer gebeuren!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties