Van Imschoot in z'n nopjes in Nederland: "Ik had de moed bijna opgegeven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Van Imschoot in z'n nopjes in Nederland: "Ik had de moed bijna opgegeven"
Foto: © photonews

Tom Van Imschoot was de voorbije maanden stevig op zoek naar een nieuwe club. Met FC Eindhoven heeft de middenvelder die werkgever dan ook gevonden. "En het is extra leuk dat ik meteen minuten heb gekregen."

Door Cédric De Volder

Tom Van Imschoot was al eventjes op proef bij FC Eindhoven, maar de middenvelder tekende een weekje geleden een contract tot het einde van het seizoen, mét optie op een bijkomende jaargang. 

Afgelopen vrijdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. FC Eindhoven verloor dan wel met 3-1 bij FC Dordrecht, maar Van Imschoot kreeg een kwartiertje speeltijd cadeau. 

Ik moet in Nederland zo'n beetje het verlengstuk van onze coach worden

"Ik moet in Nederland zo'n beetje het verlengstuk van onze coach worden", vertelt de 33-jarige landgenoot. "De club staat voor jongeren en wil ook jeugd laten doorbreken op het hoogste niveau."

"Ze hebben dan ook gezegd dat ze hopen dat er een 19-jarige speler op mijn plaats zal komen spelen. (lacht) Maar langs de andere kant voel ik wel veel vertrouwen."

Jeugdzonden beperken

Jeugdig enthousiasme is goed, maar er is natuurlijk ook ervaring nodig. "In Dordrecht mochten we nooit verliezen, maar enkele jeugdzonden deden ons de das om. Ik moet er op letten dat zo'n zaken niet té veel voorvallen."

Het is duidelijk. Van Imschoot is - na een lang seizoen op de tribune bij KV Oostende - blij om terug voetballer te zijn. "Moet ik eerlijk zijn? Het was een lange en zware zoektocht. Ik had bijna de moed opgegeven om nog een profclub te vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties