Daarom wil Anderlecht Boeckx zo graag halen

Daarom wil Anderlecht Boeckx zo graag halen
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht gaat doordrukken voor Frank Boeckx, die waarschijnlijk maandag al zijn contract tekent bij paars-wit. De contractloze doelman moet bij de Brusselaars de rol van de vertrokken Niçaise Kudimbana gaan invullen.

De kans is dus niet al te groot dat Boeckx speelminuten gaat krijgen bij Anderlecht. "Dat zal misschien nooit gebeuren", aldus Hasi. "Maar we hebben vier keepers nodig. Bossin is nog jong, net als onze tweede doelman, Davy Roef. Daarachter hebben we een ervaren jongen nodig."

Boeckx heeft juiste profiel

Hasi leerde immers uit het verleden dat het geen overbodige luxe is om een doelman te hebben die niet mort in de tribune. "Kudimbana heeft die rol hier twee jaar gespeeld. En deed dat perfect. Hij was ook heel belangrijk voor de jongeren in de kleedkamer. Langs deze weg wil ik hem daarvoor bedanken."

"Na twee jaar had hij het echter wel gehad en wou hij belangrijk zijn voor een team. Antwerp bood hem die kans en die wou hij dan ook grijpen. Dat begrijp ik."

Bossin niet uitgeleend

Het profiel dat Anderlecht zoekt: ervaren, goeie mentaliteit en niet te duur. Het plaatje past bij 'Frank de Tank'. "Er zijn er niet zoveel hé. We hebben iemand nodig die, als er iets met de eerste twee doelmannen gebeurt, er direct kan staan."

Liam Bossin zal dus tussen A-ploeg en beloften schipperen. "Hij wordt in ieder geval niet uitgeleend", benadrukte Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties