Dit zijn de oorzaken van het scoringsprobleem bij AA Gent

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Dit zijn de oorzaken van het scoringsprobleem bij AA Gent
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Sprankelend voetbal. Doelpunten. Kampioen. Kenmerken die ons meteen te binnen schieten als we terugdenken aan het KAA Gent van vorig seizoen. Wie de ploeg van Hein Vanhaezebrouck dit seizoen al in actie zag, zal zich zonder twijfel afvragen waar die typische kenmerken zijn gebleven…

Door Timothy Collard

Want op dit moment kan je er eigenlijk niet naast kijken. De o zo geoliede machine die Gent vorig seizoen was, is het nu in de verste verte niet. De landskampioen is op zoek naar goed voetbal, naar doelpunten en… Naar zichzelf.

Naweëen van een zwaar jaar

Hoe het komt dat de Buffalo’s voorlopig nog niet swingen? Dat heeft met verschillende zaken te maken. Eerst en vooral zindert het zware kampioenenjaar nog na in de benen én hoofden van de spelers. Voor veel spelers was het een erg korte vakantie en dat draag je nu eenmaal met je mee.

Daarnaast wordt er tijdens deze voetbaljaargang ook gewoon met argusogen naar de verrichtingen van Depoitre, Simon, Milicevic en noem maar op gekeken. Één mindere wedstrijd, en ze zullen het geweten hebben.

Daar komt nog eens bij dat iedere tegenstander van Gent tegen dé kampioen speelt. En dan kan iedereen natuurlijk net iets meer.

'Het systeem Vanhaezebrouck'

Zoals al een aantal keer werd geopperd heeft Gent een kristalhelder systeem waar duidelijke bedoelingen achter zitten.

De videoanalisten van de eersteklassers slagen er hoe langer hoe meer in ‘het systeem Vanhaezebrouck’ te ontleden en weten beter en beter hoe ze de Buffalo’s kunnen afstoppen. Althans, dat proberen ze toch.

Vorig jaar scoorde iedereen. En nu...

Maar… De allerbelangrijkste reden vinden we terug bij de spelers van Gent zelf. Op Laurent Depoitre na, slaagde er nog niemand in om een veldgoal te scoren. Dat is na vijf speeldagen best opmerkelijk te noemen.

En dat terwijl vorig jaar zowat iedere Buffalo vlot de weg naar doel vond. Milicevic, Dejaegere, Raman, Simon,… Allemaal pikten ze hun goals én assists mee. Dit jaar zijn ze nog op zoek naar hun beste vorm. Maar wees gerust: Vanhaezebrouck krijgt de machine wel weer aan de praat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties