Gentse defensie vult ziekenboeg: "We hebben er nog vier, vijf"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gentse defensie vult ziekenboeg: "We hebben er nog vier, vijf"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent kreeg gisteren slecht nieuws. Erik Johansson blesseerde zich op training bij de Zweedse nationale ploeg en lijkt lange tijd buiten strijd. Hij vervoegt nog enkele jongens van zijn positie in de ziekenboeg, maar Vanhaezebrouck wil niet dramatiseren

Sander De Graeve in Gent

De blessure van de Gentse recordaankoop lijkt alvast ernstig. "Hij kwam met last aan de knie terug uit Zweden. We zijn voor 90% zeker dat er geen operatie aan te pas hoeft te komen, maar zelfs zonder ingreep moeten we rekenen op vier tot zes weken", aldus Vanhaezebrouck.

Maandag zekerheid voor Johansson

Zekerheid komt er pas maandag. "Hij heeft nog te veel pijn om bijkomende testen te doen. We laten die knie best eerst wat stabiliseren en gaan dan maandag zijn knie opnieuw onderzoeken om een tweede opinie te krijgen."

Ook bij Gershon, die maanden out is, leek een operatie eerst niet nodig. "Het zijn twee verschillende problemen, je kan ze niet vergelijken. Bij Gershon was het de normale gang van zaken om het te proberen oplossen met enkele weken rust. Jammer genoeg evolueerde het te traag."

Indien Mitrovic en Vitas langer out waren, hadden we een probleem

Naast Gershon en Johansson kampten ook Vitas en nieuwkomer Mitrovic met blessures. Vier centrale verdedigers, het dikt aardig aan. "Bij Uros Vitas is het niet zo erg als verwacht. Het is geen scheurtje. Hij zal binnenkort kunnen meetrainen. Mitrovic heeft deze week al drie keer alles mee kunnen doen."

Zorgen maakt de Gentse coach zich niet. Ook al komen er twee wedstrijden op vijf dagen aan. "We hebben er nog steeds vier, vijf, hé. Indien Mitrovic en Uros langer out zouden zijn, dan hadden we een probleem. Maar nu hebben we hen en Asare, Nielsen en Rafinha nog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties