Dury blikt nog 1 keer terug: "Zoals lekrijden in Parijs-Roubaix"

Dury blikt nog 1 keer terug: "Zoals lekrijden in Parijs-Roubaix"
Foto: © Photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Essevee staat terug tussen de mensen in de Jupiler Pro League. En dat na een donker seizoen vorig jaar. Francky Dury schatte de prestatie van zijn team vorig jaar hoog in: "De correctie op het einde van 2014 misschien het strafste moment."

Door Aernout Van Lindt

"Je mag niet vergeten dat we op een bepaald moment met 6 op 30 stonden", legde Dury uit al uit tegen Voetbalkrant.com. "Er waren mensen die zeiden dat het wel zou goedkomen, maar zoiets los je ook niet zomaar op." 

"Als de machine goed draait, dan moet je enkel een paar druppeltjes olie toevoegen om helemaal vertrokken te zijn. Een goed geoliede machine begeleiden, dat is makkelijker."

Een goed geoliede machine begeleiden is makkelijker

"Maar wat we eind 2014 hebben moeten doen, dat was een serieuze correctie. Na de match tegen Lierse hebben we niet meer achteruit gekeken, maar de focus op de redding gelegd."

En even kwam play-off 1 zelfs nog in het vizier: "Maar toen verloren we van Charleroi. Dat was zoals in Parijs-Roubaix lek rijden, nadat je net bent teruggekomen. Zo blijf je achter de feiten aanfietsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties