Bayern en Borussia blijven foutloos dankzij penalty's

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Bayern en Borussia blijven foutloos dankzij penalty's
Foto: © photonews

Na vier wedstrijden hebben Bayern München en Borussia Dortmund nog steeds het maximum van de punten. Beide toppers hadden echter behoorlijk wat moeite om hun tegenstander opzij te zetten.

Hannover 96 - Borussia Dortmund 2-4

Bewogen wedstrijd in Hannover. Daar had Borussia twee penalty's en een own-goal nodig om de gastheren opzij te zetten. Januzaj moest tevreden zijn met een rol als invaller: hij kwam op het uur in. 

Op dat moment stond het 2-2. Sobiech scoorde twee keer voor de thuisploeg. Aubameyang, vanop de stip, en Mkhitaryan hadden voor de bezoekende doelpunten gezorgd. 

Borussia was de betere, maar had wel wat hulp nodig van Hannover-verdediger Felipe. Die verschalkte eerst zijn eigen doelman en veroorzaakte met een handsbal een tweede penalty. Die werd opnieuw omgezet door Aubameyang. 

Bayern München - Augsburg 2-1

Augsburg leek lang op weg naar een stunt in München. De bezoekers kwamen vlak voor de rust verrassend op voorsprong via Esswein. 

Bayern zette na de pauze alles op alles, maar vlot ging de ommekeer niet. Lewandowski zorgde voor de gelijkmaker, maar daar leek het bij te blijven.

In de slotminuut versierde Douglas Costa echter een omstreden penalty en Müller aarzelde niet. Alsnog een driepunter dus voor de landskampioen.

Ingolstadt - Wolfsburg 0-0

Wolfsburg kan niet langer rekenen op De Bruyne en Perisic en dat dit een aderlating is, hoeft natuurlijk niet gezegd. Dat bleek ook uit het resultaat: 0-0 en de eerste keer na 102 wedstrijden waarin niet gescoord werd in een match van de Wolven. 

Overige uitslagen:

Bayer Leverkusen - Darmstadt 98 0-1
Hertha BSC - Stuttgart 2-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties