Nainggolan niet bang van titelverdediger Barcelona

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Nainggolan niet bang van titelverdediger Barcelona
Foto: © photonews

Radja Nainggolan en AS Roma krijgen op de eerste speeldag in de Champions League meteen een klepper van formaat op bezoek. De Italianen moeten het in eigen huis immers opnemen tegen titelverdediger FC Barcelona.

Een confrontatie met een absolute topclub dus en daar houdt AS Roma geen al te beste herinneringen aan over. In de vorige campagne gingen de Romeinen met pijnlijke 1-7 cijfers onderuit tegen Bayern München. 

Een dergelijke blamage wil AS Roma uiteraard absoluut vermijden, maar Nainggolan gelooft niet dat dit opnieuw zal gebeuren. "We moeten beter doen dan vorig seizoen. De ploeg is daartoe ook serieus versterkt", zo vertelde hij aan fcbarcelona.es.

Uitgaan van eigen kracht

De Rode Duivel gelooft in de kracht van AS Roma, en roept zijn ploegmaats op om uit te gaan van eigen sterkte. Anders ziet hij het slecht aflopen: "Als we te veel aan Barcelona en zijn kwaliteiten denken, zullen we niet ons beste niveau halen."

"We moeten denken aan wat we zelf moeten doen, ook al zijn we er ons bewust van dat de tegenstander erg sterk  is.  We moeten beseffen wie we zijn en waar we staan. "

3-0 in de voorbereiding

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen stonden beide teams al eens tegenover elkaar. Toen werd het 3-0 voor Barcelona in Camp Nou. "Voor vele spelers was het een geweldige ervaring, het was een droom die uitkwam voor velen. Daarom waren we waarschijnlijk te veel onder de indruk.

"Ik denk dat we het beter zullen doen"

Nu zal het anders zijn volgens Nainggolan. "We weten dat het nu geen vriendschappelijke wedstrijd meer is. Ik denk dat we het dan ook beter zullen doen op het veld. Het zal erg moeilijk zijn om hen te stoppen, maar we hebben een stevig defensief blok."

Nainggolan gelooft in de kwalificatie. "Het belangrijkste zal zijn om de andere twee thuiswedstrijden zeker te winnen. Tegen Barcelona moeten we ook een goed resultaat halen, maar we weten dat zij duidelijk favoriet zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties