Deze lichting kan wél iets betekenen op het WK

Deze lichting kan wél iets betekenen op het WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eind volgende maand gaat het WK U17 in Chili van start. De selectieheer van de Belgen, Bob Browaeys, heeft zijn selectie voor het eindtoernooi alvast bekendgemaakt. Rest de vraag: hoever mogen onze jonge Duivels mikken op dat WK?

In 2007 waren de Rode Duivels U17 er voor het eerst bij. In een groep met Tunesië, USA en Tadzjikistan werd 1 keer gewonnen en 2 keer verloren, niet voldoende voor een stek bij de laatste 16.

Waren er toen bij: Christian Benteke, Nill De Pauw, Eden Hazard. Maar ook heel veel spelers die er uiteindelijk niet (helemaal) zijn geraakt. Bovendien waren Benteke & co toen ook nog niet zo sterk als ze nu zijn.

Toplichting

Dan is deze selectie op papier een pak sterker: met Ismail Azzaoui (Wolfsburg), Wout Faes, Alper Ademoglu (beiden Anderlecht), Dante Rigo (PSV) en Dennis Van Vaerenbergh (Club Brugge) zijn er enkele toppers bij die op termijn zeker die andere lichting kunnen doen vergeten.

De jonge Duivels werden op het WK in groep D met Mali, Honduras en Ecuador ingedeeld. Dat is geen zaligmakende loting, maar Argentinië, gastland Chili, USA, Brazilië en Mexico werden wel vermeden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties