Romelu Lukaku, geboren om te scoren

Romelu Lukaku, geboren om te scoren
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku heeft gisteren de sceptici nog eens op hun plaats gezet. De aanvaller scoorde twee keer en daarmee toonde hij nog maar eens wat zijn grootste kwaliteit is: netten doen trillen.

Door Kevin Jonckheere

Voor schitterende doelpunten moet je niet altijd bij Lukaku zijn, voor efficiëntie meestal wel. De nog steeds maar 22-jarige Rode Duivel blijft een gevaar in de zone van de waarheid. Wij bekeken zijn carrière eens enkel gebaseerd op zijn gescoorde doelpunten.

Sinds het seizoen 2012-2013 is Lukaku met 46 doelpunten de vierde efficiëntste spits die er in Engeland rondloopt, achter Agüero (56), Suarez (54) en Van Persie (48).

Zijn eerste bij de profs: op assist van Boussoufa

Toen hij nog maar zestien was, deed 'Big Rom' verschillende defensie al trillen van angst. Bij Anderlecht startte de teller met lopen in 2009, tegen Zulte Waregem. Toen hij op de 67ste minuut op het veld verscheen, had hij 21 minuten later al zijn eerste gemaakt na een center van Boussoufa

Eerste match bij West Brom, direct raak

Na een moeilijk seizoen op Stamford Bridge, wordt Lukaku in 2012 uitgeleend aan West Bromwich Albion. In zijn eerste wedstrijd tegen Liverpool was hij direct goed voor het derde doelpunt van de avond in de 77ste minuut. En daar zou het niet bij stoppen, want Lukaku maakte er dat seizoen 17. Goed voor een plaatsje in de top vijf van beste schutters.

De bevestiging

Het volgende seizoen leende Chelsea - waar José Mourinho niet in hem geloofde - hem uit aan Everton. Geen slecht idee, want ook bij The Toffees vond hij 15 keer de weg naar doel en daar voegde hij nog 8 assists aan toe. Enorme statistieken voor een 20-jarige aanvaller.

Van dat seizoen onthouden we vooral de goal tegen Manchester City, waarhij zijn kapitein, Vincent Kompany, bij de neus had.

Ook bij de Rode Duivels

Bij de Rode Duivels is het niet altijd een succesverhaal geweest, maar in de beslissende match voor het ticket naar Brazilië stond Lukaku er wel. Hij scoorde twee keer op indrukwekkende wijze, gebruik makend van zijn kracht en snelheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties