Kritiek voor de bondscoach: "Wat Wilmots deed, is onvoorstelbaar"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 36 reacties
Kritiek voor de bondscoach: "Wat Wilmots deed, is onvoorstelbaar"
Foto: © photonews

Vincent Kompany zit in een lastig parket bij Manchester City. De verdediger zit al twee wedstrijden op de bank, en dat lijkt te zijn omdat coach Manuel Pellegrini hem kwalijk neemt dat hij bij de Rode Duivels in actie kwam. Peter Vandenbempt hekelt Kompany, maar vooral Marc Wilmots.

Kompany was een tijd uit de roulatie met een blessure, maar zakte toch af naar de nationale ploeg. Tijdens de laatste EK-kwalificatiematch tegen Israël – toen de Rode Duivels al zeker waren van het EK – kwam de aanvoerder toch nog in actie.

En dat moet Vince The Prince nu bekopen met een plek op de bank. Begrijpelijk volgens Vandenbempt.  “Kompany heeft zijn trainer in zijn hemd gezet en zich tegenover zijn club onverantwoordelijk gedragen door per se een onbeduidende match tegen Israël te willen spelen”, aldus de radio-commentator in Het Nieuwsblad.

"Later zal Wilmots begrijpen welke zorgen een clubcoach heeft"

Peter Vandenbempt

“Later, wanneer Marc Wilmots zelf trainer is van een absolute topclub in Europa, zal hij begrijpen welke zorgen een clubcoach heeft als zijn sleutelspelers uitvliegen voor interlandvoetbal.”

“Het is onvoorstelbaar dat Wilmots geen begrip toonde voor de situatie van Pellegrini, die al Agüero en Silva was kwijtgeraakt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties