Tweede keer fantastisch nieuws voor KV Oostende

Tweede keer fantastisch nieuws voor KV Oostende
Foto: © photonews

Nadat het College van Burgemeester en Schepenen vorige week de weg effende voor de bouw van het nieuwe stadion, werd vandaag het licht op groen gezet voor de bouw van de hoofdtribune aan de westelijke zijde.

De nieuwe tribune heeft een capaciteit van 3742 zitplaatsen. Op basis van de gegevens in het aanvraagdossier wordt de totale capaciteit van 8000 toeschouwers in het stadion niet gewijzigd, voor de buurtbewoners is er dus geen extra hinder.

Het oog wil oog wel wat

schepen Kurt Claeys

“KVO is sterk verankerd in Oostende. De stad leeft mee. De uitbreiding van het stadion dat aan de internationale UEFA-normen voldoet komt geen dag te vroeg. De club krijgt de uitstraling die het verdient”, vertelt schepen van Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys vandaag.

"De omgevingskwaliteiten en beeldkwaliteit van de nieuwe tribune aan de kant van de Leopold Van Tyghemlaan is een enorme meerwaarde voor de buurt. De huidige mix van gebouwen wordt vervangen door één zittribune als één architecturaal geheel. ‘Het oog wil ook wat’, is hier zeker van toepassing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties