Standard deelt zelf straffen uit aan zijn supporters

Standard deelt zelf straffen uit aan zijn supporters
Foto: © photonews

De Ultra's van Standard hebben vandaag te horen gekregen dat ze gestraft worden voor de incidenten tijdens de wedstrijd op Charleroi. Daar ging een aantal fans hun boekje te buiten door vuurwerk en andere voorwerpen op het veld te werpen.

De scheidsrechter moest de wedstrijd zelfs stilleggen, maar erna kon Standard het laken op het veld naar zich toetrekken. De Pro League liet al weten 'not amused' te zijn en kan de club nog een straf opleggen. Standard is echter zelf ook al tot actie overgegaan.

De Ultra's van de club kregen vandaag te horen dat ze geen kaarten mogen kopen voor de verplaatsingen naar STVV (01/11/2015) en Zulte Waregem (27/11/2015). "Standard verbiedt ons om als groep kaarten aan te kopen. We nemen acte van deze straf", liet Ultra's Inferno 1996 weten.

Daarnaast zullen dezelfde sfeergroepen geen accomodaties meer krijgen om bepaalde animaties zoals tifo's te organiseren in het stadion. "Vuurwerk is niet alleen verboden, het is ook gevaarlijk. Zondag werd één van de fans bijvoorbeeld geraakt door het vuur", aldus Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties