Spaenhoven ziet oplossing voor efficiëntie: "Munoz is sterker dan ooit"

Spaenhoven ziet oplossing voor efficiëntie: "Munoz is sterker dan ooit"
Foto: © SC

Met 21 doelpunten scoorde leider Beerschot-Wilrijk nog niet overdreven veel. Maar er is hoop op beterschap, want de goalgetter pur sang van de club is op de terugweg. Meer nog, hij staat op scherp.

En dan hebben we het natuurlijk over Antonio Munoz Herrera. De Spaanse spits met neus voor doelpunten werkte het afgelopen jaar in de schaduw van Het Kiel aan zijn terugkeer. Afgelopen weekend viel hij in tegen Luik en scoorde ei zo na. "Maar hij gaat héél snel prikken", gelooft trainer Urbain Spaenhoven.

Antonio zat tot vijf uur dagelijks in de fitness

Urbain Spaenhoven

Spaenhoven zag ook wat de man er voor over had om terug op niveau te komen. "Chapeau voor mijn medische staf. Een speler die dit vroeger had gehad, was twee jaar out geweest. Antonio werkte echter elke dag tot vijf uur lang in de fitness."

En Spaenhoven kan hem gebruiken. "We hebben het moeilijk omdat iedereen zo gesloten tegen ons speelt. Munoz in de zestien, dat is een killer hé. We scoren niet zo makkelijk, maar hij kan daar het verschil maken. Maar voorzichtig, we gaan hem stapje per stapje terugbrengen."

Qua fysiek, kracht, uithouding,... staat hij verder dan vorig jaar

Urbain Spaenhoven

Maar op training heeft hij alvast niets van zijn kwaliteiten verloren. "Ik ga zelfs meer zeggen. Hij is zelfs sterker geworden. Qua fysiek, kracht, uithouding, ... staat hij verder dan vorig jaar toen hij in februari al 16 goals gemaakt had."

"Enkel zijn timing is nog een werkpunt, maar dat is normaal na een jaar aan de kant gestaan te hebben. Maar ik ben er zeker van: hij gaat heel snel prikken", denkt Spaenhoven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties