Reactie Kabasele zag veel lichtpunten bij Genk: "Club-fans begonnen eigen ploeg uit te fluiten dankzij ons"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 17 reacties
Kabasele zag veel lichtpunten bij Genk: "Club-fans begonnen eigen ploeg uit te fluiten dankzij ons"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk ging zondagavond met het kleinste verschil onderuit op het veld van Club Brugge. De Limburgers hielden blauw-zwart lang in bedwang, maar slikten in de slotfase toch nog een doelpunt. “Erg jammer”, sakkerde kapitein Christian Kabasele na de match.

“Naar Brugge komen is moeilijk, dat is dit seizoen al gebleken. Daarom kozen we bewust om goed in blok te spelen”, aldus Kabasele na de match. “Ik vond dat we het lang niet zo slecht deden. Ik zag vandaag echt meer goede dan slechte punten.”

"Als we voor de pauze 0-1 of zelfs 0-2 voor komen..."

Ondanks de positieve punten, ging Genk uiteindelijk toch nog onderuit. “Jammer genoeg slikken we op het einde van de wedstrijd dan toch nog dat doelpunt. We kregen nochtans kansen om zelf tot scoren te komen.

“Als we voor de pauze op 0-1 of zelfs 0-2 komen, dan heeft niemand het nu over onze jonge ploeg en het gebrek aan ervaring.”

Fluitende Club-fans

Kabasele merkte zelfs op dat de supporters van blauw-zwart begonnen te morren. Volgens de verdediger was dat de verdienste van Genk, al had het volgens ons toch net iets meer te maken met het belabberde spel van Felipe Gedoz.

“We zijn er in geslaagd om de fans van Club zich tegen hun eigen ploeg te doen keren. Ze begonnen hen op een gegeven moment uit te fluiten. Volgens mij zijn daar nog niet veel ploegen in geslaagd. Dat wil zeggen dat wij het goed deden”, besloot Kabasele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties