Balans halfweg: Lokeren ambieerde linkerrijtje, maar kwam bedrogen uit: "Dit is hun probleem"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Balans halfweg: Lokeren ambieerde linkerrijtje, maar kwam bedrogen uit: "Dit is hun probleem"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie is halfweg en na vijftien wedstrijden kunnen we toch wel al wat conclusies trekken. Al zal het zowel bovenaan als onderaan spannend blijven. Wij maakten een tussentijdse balans op. Vandaag: Sporting Lokeren.

Quotering: onvoldoende

Het was afgelopen zomer een komen en gaan van spelers op Daknam, en er moest na het vertrek van Peter Maes zelfs een nieuwe trainer worden aangesteld. De ambitie van Lokeren? Het linkerrijtje. De realiteit? Een twaalfde plaats, niet ver boven de degradatieplaatsen.

De Waaslanders sprokkelden amper 15 punten in 15 wedstrijden, en dat is gewoon te weinig. Maar toch is er beterschap in zicht. Na de trainerswissel pakten de troepen van Georges Leekens alvast een hoopgevende 4 op 6 tegen Genk en STVV.

“Een overwegend negatief gevoel"

“Als ik terugblik op onze heenronde, dan is dat met een overwegend negatief gevoel”, geeft Denis Odoi eerlijk toe. “We hebben een goede voorbereiding gedraaid, dat wel. Maar als je ziet waar we nu staan, dan mogen we niet tevreden zijn.”

“Al denk ik wel dat er beterschap zit aan te komen. We hebben het mentaal even moeilijk gehad, maar nu is het geloof in de groep opnieuw aanwezig. Gaan winnen op het veld van Genk, dat doet toch iets met de moraal van een speler.”

“Maar we moeten ook eerlijk zijn: het spel moet nog beter. Op dat gebied moeten we nog stappen zetten.”

De mening van Hernan: “Het was ergens te verwachten”

“Het was ergens te verwachten dat Lokeren een moeilijk seizoen tegemoet zou gaan" zegt Hernan Losada. "Peter Maes vertrok en tegelijkertijd moest Lokeren ook afscheid nemen van enkele van zijn smaakmakers. En Bob Peeters… Tja, die stond vanaf wedstrijd nummer één al onder druk.”

“Het grootste probleem bij Lokeren is het feit dat ze zo moeilijk tot scoren komen. Het is en blijft wachten op Hamdi Harbaoui. Dat is een serieuze aanwinst. Hij zal voor goals moeten zorgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties