Van kneusje tot gerespecteerde doelman... En bovendien is Bruzzese aan knappe reeks bezig!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Van kneusje tot gerespecteerde doelman... En bovendien is Bruzzese aan knappe reeks bezig!
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Na een mindere periode, klom Club Brugge de voorbije vier wedstrijden toch maar weer uit het dalletje waar het was ingevallen. Meer zelfs: tijdens laatste vier wedstrijden hoefde doelman Sébastien Bruzzese niet één doelpunt te incasseren. Een leuke reeks lijkt in de maak…

Het kan soms snel gaan in een voetbalcarrière. De voorbije jaren was Bruzzese reservedoelman bij achtereenvolgens RSC Anderlecht, KAA Gent en Zulte Waregem, maar nu is hij gewoon titularis bij Club Brugge.

In het begin van het seizoen maakte de goalie nog een onzekere indruk, maar sinds hij opnieuw tussen de palen staat, lijkt Bruzzese wel herboren. Dat uit zich onder meer in een fraaie reeks: de doelman hield met blauw-zwart nu al vier keer op rij de nul.

"Ik lig er niet wakker van"

Sébastien Bruzzese

“Het is heel erg plezant om de nul te houden”, geeft Bruzzese toe. “Resultaten boeken begint natuurlijk bij de verdediging. Dus defensieve stabiliteit is in dat opzicht erg belangrijk. Al dragen alle spelers stuk voor stuk hun steentje bij.”

Maar de 26-jarige Luikenaar is niet bepaald iemand die zich serieus bezighoudt met cijfertjes en statistieken. “Ik lig er niet wakker van”, aldus Bruzzese. “Het is best leuk meegenomen, maar uiteindelijk is enkel een overwinning van tel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties