Terreuralarm heeft drastische gevolgen voor fans AA Gent en Anderlecht

Johan Walckiers Diederik Geypen
Johan Walckiers en Diederik Geypen
| 56 reacties
Terreuralarm heeft drastische gevolgen voor fans AA Gent en Anderlecht
Foto: © photonews

De fans van AA Gent en Anderlecht die de Europese verplaatsingen naar Lyon of Monaco wilden bijwonen, zullen die plannen moeten herzien. De Franse overheid besloot namelijk om geen bezoekende supporters toe te laten.

Door de terreurdreiging en omwille van het feit dat Frankrijk in oorlog verkeert, kunnen de ordediensten niet instaan voor de veiligheid van de buitenlanders. En dus worden de supporters van Gent en Groningen (die naar Marseille zouden afzakken) geweerd. Ook Anderlecht heeft wellicht het spek aan zijn been.

Besloten om de ticketverdeling 'on hold' te zetten

Anderlecht

Inmiddels hebben AA Gent en Groningen het nieuws reeds bevestigd. Anderlecht zette de verdeling van de tickets on hold en communiceert later deze namiddag.

"Er zijn nog gesprekken aan de gang", laat ticketingmanager Johan Ceuppens van Anderlecht weten. "We hebben besloten om de tickets vandaag niet te verdelen onder de supportersclubs. Zodra we meer nieuws hebben, zullen we dat communiceren."

Veel fans hebben een vlucht zonder annulatieverzekering geboekt -

Ivan Boelens

Of de fans van de Buffalo's en paars-wit naar de Franse steden zullen afzakken, wordt nog onderzocht. De vluchten en hotels liggen immers al vast. "Ik zou het heel jammer vinden dat we toegeven aan die praktijken", laat Ivan Boelens van de Anderlechtse supportersfederatie in een eerste reactie weten.

"Veel fans hebben een vlucht en hotel zonder annulatieverzekering geboekt. Bovendien kan niet elke vliegtuigmaatschappij garanderen dat de tickets worden terugbetaald."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties