Analyse Eindelijk! De motor(en) van Club Brugge is/zijn opgestaan

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Eindelijk! De motor(en) van Club Brugge is/zijn opgestaan
Foto: © Photonews

Club Brugge walste afgelopen zaterdag zonder problemen over een vertimmerd Zulte Waregem. Victor Vazquez dirigeerde blauw-zwart als vanouds naar de overwinning. Al zagen wij toch nog een tweede pion die van levensbelang is.

We draaien niet rond de pot. Een Victor Vazquez op niveau kan Club Brugge naar de langverwachte titel dirigeren. We hebben er een tijdje op gewacht, maar afgelopen zaterdag was de Catalaan opnieuw buiten categorie. 

Flitsende bewegingen, tempoversnellingen, doelpunten op een gouden schoteltje aanbieden,... Vazquez was tegen Essevee enkel foutief af te stoppen. Jesper Jørgensen - niet toevallig een voormalige ploegmaat - was de enige die dat ook besefte. 

De motor van Club Brugge is dus opgestaan. Al beschikt blauw-zwart toch over twee motoren. Want waarom kan Vazquez het publiek in vervoering brengen? Omdat Ruud Vormer in zijn rug een ongelooflijkbelangrijke rol speelt. 

De Nederlander lag anderhalve maand in lappenmand, maar bewees tegen Zulte Waregem meteen dat hij - weliswaar in de schaduw - één van dé absolute sterkhouders van Club Brugge is. 

VVV

Vormer recupereert, Vormer laat scoren en Vormer scoort zelf ook met de regelmaat van de klok. Mogen we ook meteen nog eventjes een lans breken voor Hans Vanaken

Ja, natuurlijk! VVV wordt tegenwoordig aangehaald voor Vormer, Vazquez en Vossen. Maar hé, gooi eens Vanaken erbij op dat middenveld. Want in België wordt het smullen met Vormer, Vanaken én Vazquez samen op het middenveld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties