Waarom de Bayern-machine dit weekend gestopt kan worden

Briers Philippe
| 2 reacties
Waarom de Bayern-machine dit weekend gestopt kan worden
Foto: © SC

Bayern raast dit seizoen opnieuw door de Bundesliga. Ze verloren in de Bundesliga nog geen wedstrijd dit seizoen. Maar dit weekend moeten ze op bezoek bij een zeer sterk Mönchengladbach.

Bayern München is dit seizoen net zoals vorig jaar onaantastbaar in de Bundesliga. Toch zullen ze met een slecht gevoel terugdenken aan de wedstrijden tegen Mönchengladbach vorig seizoen.

Hazard en co wonnen met 0-2 in München en ook in hun thuiswedstrijd hielden ze de kampioen op 0-0. Gladbach was de enige ploeg waartegen Bayern niet wist te scoren. 

Mönchengladbach onder Schubert

Gladbach begon rampzalig aan dit seizoen. Onder de toenmalige coach Lucien Favre behaalden die Fohlen een zeer magere 0 op 15. De magie van de laatste jaren leek uitgewerkt bij Favre en zijn assistent André Schubert nam zijn taken over als interim-coach. Al snel werd hij gepromoveerd tot volwaardig hoofdcoach.

Sinds de aanstelling van Schubert behaalde Gladbach meteen 5 zeges op een rij waaronder de topper tegen Wolfsburg en enkele zeer uitgesproken uitoverwinningen. Gladbach bleef het goed doen onder Schubert en zo wonnen ze vorige week ook een eerste keer in de Champions League tegen Sevilla met 4-2.

Blessures bij Bayern

Bayern moet het heel dit seizoen al stellen zonder Franck Ribéry. De Fransman traint terug mee, maar is nog niet helemaal fit. Bayern haalde Douglas Costa als vervanger bij Sjaktar Donetsk. De Braziliaan speelde voorlopig een indrukwekkend seizoen, maar moet zaterdag aan de kant blijven met een hamstringblessure.

Ook die andere superster Arjen Robben moet opnieuw van aan de kant toekijken. De Nederlander was al het grootste deel van dit seizoen buiten strijd, maar kampt opnieuw met een spierverrekking. De van Juventus gehuurde Fransman Kingsley Coman is zo de enige flankaanvaller bij Bayern.

Neuer niet foutloos tegen Mönchengladach

Manuel Neuer is voor velen de beste keeper ter wereld, maar ook hij gaat wel eens in de fout. Toevallig of niet, gebeurde dat al vijf keer tegen Mönchengladbach. Vorig seizoen bij de 0-2 thuisnederlaag liet hij een afstandsschot van Gladbach-spits Raffael stomweg door de vingers glippen.

Dat was de derde keer dat hij een houdbare bal liet passeren tegen Mönchengladbach. In zijn tijd als Schalke-goalie kwam hij twee keer slecht uit zijn doel met een groen-zwart feestje tot gevolg. Als Bayern zich dit weekend tot herfstkampioen wil kronen, zal het toch een foutloze Neuer nodig hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties