Zo reageert Buffel op bankzittersstatuut

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Zo reageert Buffel op bankzittersstatuut
Foto: © photonews

Thomas Buffel is zijn plaats in het team voorlopig kwijtgespeeld. Peter Maes geeft de voorkeur aan de jonge Leon Bailey. Een gesprek tussen de coach en zijn aanvoerder was er nog niet, maar woensdag was hij wel van onschatbare waarde.

Buffel was enkele weken geleden ziek. "Ik had na mijn ziekte misschien iets meer tijd moeten nemen om te herstellen want nu begon ik iets te vroeg en ben ik wat hervallen. Tegen OHL scoorden onze twee buitenspelers (Bailey en Kebano, nvdr) en dan is het niet abnormaal dat de coach het vertrouwen in hen behoudt."

En dus moest Buffel tegen AA Gent en Charleroi toekijken vanop de bank. "Ik ben prof genoeg om met deze situatie om te gaan. Ik blijf de ploeg steunen als aanvoerder, vanop het veld en ook daarbuiten."

Woensdagavond was Buffel even gretig als anders toen hij een kwartier voor tijd mocht invallen. Zijn eerste baltoets was raak en zo voorkwam hij de bekeruitschakeling en een nieuwe klap voor zijn club en zijn coach. 

"Thomas Buffel heeft toch al wel wat watertjes doorzwommen en blijft in die situatie kalm. Hij gaf ons tegen Charleroi de lucht die we in die wedstrijd nodig hadden voor de kwalificatie", klonk het dankbaar bij de Limburgse oefenmeester.

Een gesprek tussen Maes en Buffel vond nog niet plaats. "De periode dat ik op de bank zit is ook nog te kort om daar nu al over te praten met de coach." Toch benadrukt Buffel graag zijn statistieken. "Ik heb toch al een viertal goals, dat is niet slecht voor een winger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties