Depoitre geënerveerd: "Dat stoort me enorm"

Redactie
| 10 reacties
Depoitre geënerveerd: "Dat stoort me enorm"
Foto: © SC

Het kanon van Laurent Depoitre zwijgt al een tijdje. Twee maanden om precies te zijn. Maar daar maakt de aanvaller van AA Gent zich geen zorgen over. Al stoort hij zich wel aan de kritiek.

"'t Is toch niet omdat ik niet meer scoor, dat we met tien tegen elf spelen? Ik doe nog steeds mijn werk. Nee, het stoort me niet dat ik al een tijdje niet meer gescoord heb. Wat me wel stoort, is dat er mensen zijn die conclusies trekken op basis van dat gegeven", aldus Depoitre in HLN

Depoitre geeft aan dat hij wel meer taken heeft dan enkel scoren. In het systeem van Hein Vanhaezebrouck is hij onmisbaar. De man die veel van het vuile werk moet opknappen. Iets waar we hem gelijk in geven.

Er wordt méér van me verlangd dan enkel scoren

"De grote voetbalkenners vinden dat ik slecht bezig ben omdat ik niet meer scoor. Vormcrisis, klinkt het dan. Dat enerveert me! Ik herinner me nog de vragen van begin dit seizoen. 'Laurent, hoe komt het dat alleen jij scoort?' Wat maakt het uit wie er scoort? Nu komen dezelfde mensen vragen waarom ik niet meer scoor."

"Als ik elke match tien mogelijkheden zou laten liggen of mijn rol alleen bestond uit doelpunten maken, dan zou ik die opmerkingen begrijpen. Maar er wordt méér van me verlangd. Ik moet de bal bijhouden, duels winnen, ruimte maken voor anderen, mee helpen verdedigen,..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties