Reactie Essevee spreekt over de dubieuze fasen: "Geen strafschop, geen/wel rood, minuut te veel, ..."

Essevee spreekt over de dubieuze fasen: "Geen strafschop, geen/wel rood, minuut te veel, ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er was heel wat te doen om Luc Wouters, de scheidsrechter in de Ghelamco Arena voor het treffen tussen AA Gent en Zulte Waregem. We analyseren de verschillende fases uit de wedstrijd van vrijdag.

Gent krijgt strafschop na trekken Lepoint: "Eerste fout was op mij"

Christophe Lepoint was niet te spreken over de strafschop. "Als je bij zoiets fluit, dan wel de fout op mij. Hij trekt als eerste, dan ga ik ook 'een beetje' bij hem trekken. Het kwam van twee kanten, maar hij passeert me pas nadat hij me bij het shirtje nam. Asare gaf het zelfs toe, maar speelde het wel goed."

Steve De Ridder was er ook niet over te spreken: "Schandalig, zo'n fouten gebeuren gewoon 100 keer op een wedstrijd. De ontgoocheling overheerst, omdat er een algemeen slecht gevoel was over het fluiten van Wouters."

Abdou Diallo krijgt tweede gele kaart: "Hij trapt die bal toch weg?"

Ook de tweede gele kaart van Abdou Diallo was voer voor discussie volgens de spelers van Essevee, al was de tackle wel hard. "Maar die balt wordt toch over de lijn getikt?", vroeg Francky Dury zich luidop af.

"Ik denk dat het wel correct was", vond Lepoint dan weer over die fase. "Het was vrij stevig, dat wel. Jammer dat we een halfuur met een man minder moesten spelen daardoor."

2-2 valt in minuut 94: "Waarom vier minuten extra?"

Gent maakte uiteindelijk in minuut 94 nog gelijk op een corner. "Maar die corner had er nooit mogen komen", vond Mbaye Leye. "Daar hebben we zelf gefaald. Als we daar de bal buiten trappen en het is inworp, dan is er nooit discussie", gaf ook Francky Dury aan.

"Waarom vier minuten extra?" Dat vroeg Steve De Ridder zich af. Op wat wissels na was er toch niet veel oponthoud geweest? "Dan is het erg zuur als je net in die fase van de wedstrijd nog de 2-2 slikt. We spelen twee goede matchen in de Ghelamco Arena, maar de beloning is erg karig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties