Ierland ontleed: Gibson, Keane, Long en de rest

Ierland ontleed: Gibson, Keane, Long en de rest
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elk land heeft zijn sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie... Hierbij: Ierland. Een ploeg die steunt op een 35-jarige.

Doel:

Shay Given is op zijn 39ste nog steeds de eerste doelman van Ierland. In zijn carrière speelde hij voor Blackburn, Newcastle, Manchester City, Aston Villa, Middlesbrough en Stoke City. Given verzamelde tot nu toe 133 caps voor de nationale ploeg.

Verdediging:

Zoals we mogen verwachten van een ploeg van het eiland: grote en sterke verdedigers, maar niet te wendbaar. De 34-jarige John O'Shea van Sunderland is er nog steeds de onbetwiste patron. Coleman, Ward en Wilson maken er ook de dienst uit. Allemaal ervaren verdedigers uit de Premier League, die hun voet niet te snel terugtrekken.

Middenveld:

Eigenlijk geldt voor het middenveld hetzelfde als voor de verdediging. Al zit er hier heel wat meer loopvermogen in. McGeady en Whelan zijn de brekers, Gibson de creativiteit en McCarthy en McClean de lopers. Zij moeten maar voor twee dingen zorgen: zien dat ze in de box komen en voor de rest Keane bevoorraden.

Aanval:

Tja, Robbie Keane dus. 35 maar nog altijd de ster van het team. Samen met Shane Long zorgt hij voor de doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties