Roeselare met voetjes op de grond: "Titel? Antwerp dé favoriet, Zuid-Koreanen van Tubize willen extraatje geven"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 8 reacties
Roeselare met voetjes op de grond: "Titel? Antwerp dé favoriet, Zuid-Koreanen van Tubize willen extraatje geven"
Foto: © Photonews

De strijd om de eerste acht plaatsen in de Proximus League is dit seizoen ongemeen spannend. Eén van de revelaties van de jaargang in tweede klasse is zonder twijfel KSV Roeselare. "Maar we blijven wel realistisch", vertelt Franky Van der Elst.

KSV Roeselare begon het seizoen zonder hoog van de toren te blazen, maar de tweedeklasser staat ondertussen wel in de bovenste regionen van het klassement en telt slechts twee punten achterstand van leider AFC Tubize.

De overwinning bij Union SG was voor KSV Roeselare hét kantelmoment

Dave Peters - toch wel dé kenner bij uitstek als het over tweede klasse gaat - liet het in DIT ARTIKEL al optekenen. "Voor mij is Roeselare dé revelatie van het seizoen."

"Het is voor ons ook een verrassing dat we zo hoog staan in het klassement", vertelt Franky Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik heb geen ploeg met vedetten of uitschieters, maar we hebben wel een pak ervaring in de rangen."

Roeselare mikte zoals velen op de eerste acht plaatsen. "Maar op één november wonnen met 1-3 bij Union SG. Op dat moment stonden we op een negende stek, hé. Dat was hét kantelmoment. Maar ik laat me niet verleiden om de ambitie bij te stellen."

The Fox wijst voor de titel dan ook naar de gekende namen. "Antwerp is dé favoriet. Maar het is niet zo dat ze over alles en iedereen heen walsen. En ik heb horen waaien dat de Zuid-Koreanen van AFC Tubize in januari nog een extraatje willen doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties