Kenny Thompson bijna klaar voor grote debuut: "Het was een serieuze test voor mezelf"

Kenny Thompson bijna klaar voor grote debuut: "Het was een serieuze test voor mezelf"
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Op 20 mei sloeg het noodlot toe bij Kenny Thompson. In zijn afscheidsmatch bij OHL scheurde hij de voorste kruisbanden van de linkerknie, net voor hij naar Beerschot-Wilrijk zou verhuizen. Bij die club werkte hij maanden in alle stilte aan zijn terugkeer en deze week was het zover... Kenny is back!

Thompson moest één van de sterkhouders worden in de verdediging van de Ratten, maar speelde tot nu toe nog geen enkele officiële minuut. Wel in de oefenmatch van afgelopen woensdag. "75 deugddoende minuten", knikte Thompson. "Nu is het kwestie van de conditie aanscherpen en het plezier terugvinden. En een goaltje meepikken, was natuurlijk ook leuk."

De pijn als je die knie weer moet leren plooien...

En daar staat al maanden een datum op. 9 januari stond met gele markeerstift op de kalender aangeduid als het ultieme doel. Een thuismatch tegen Tempo Overijse. "Die datum staat inderdaad al lang als doel ingesteld. Eerst had ik 1 december om mijn been terug ten volle te kunnen gebruiken en 9 januari was mijn doel om er terug te staan", aldus Thompson.

Maanden van hard labeur gingen er aan vooraf. "Dat fysieke stoorde me niet. Dat was zwaar, maar zo heb ik het graag. Zo heb je toch het gevoel dat je met iets bezig bent", lachte hij. "De pijn was groot, zeker als je in het begin die knie weer moet leren plooien. Met die versteviging aan de zijkant erbij waren het zelfs twee grote ingrepen."

Mentaal was het veel zwaarder

Kenny Thompson

"Mentaal was het veel zwaarder. Dit wens ik niemand toe. Het is een serieuze test voor jezelf en je familieleven. Je wil mee voetballen... Ik ben in dit project gestapt omdat ik erin geloofde en dan wil je daar deel van uitmaken. Maar ik heb de laatste jaren al veel meegemaakt en ik wist dat ik mentaal sterk genoeg was om hierdoor te komen."

"Maar als ze je dan vragen: 'Wanneer ben je terug' en 'Hoe zit het Kenny?', dan heb je het moeilijk. Het is logisch dat mensen niet weten hoe hard je aan het werken bent. Maar dankzij de steun van mijn familie, vrienden en kinesist David Bombeke sta ik er terug op zes maanden, wat de bedoeling was.""

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties