OHL reageert op de zaak Trossard: "We stonden héél dicht bij een akkoord met Genk"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 66 reacties
OHL reageert op de zaak Trossard: "We stonden héél dicht bij een akkoord met Genk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een opvallende wending zondagochtend bij OH Leuven. Leandro Trossard meldde zich ziek en verscheen niet op het appel om richting oefenkamp in het Spaanse Oliva te vertrekken. Een gevolg van de deal met Racing Genk die zaterdagavond afsprong?

Net als eerder deze week zaten Genk en OHL zaterdag rond de tafel om een terugkeer naar de Cristal Arena te bespreken. "Er was zo goed als een akkoord", laat voorzitter Jimmy Houtput aan Voetbalkrant.com weten.

Geen deal over financiële tegemoetkoming 

"Als je over een terugkeer praat, moet er een win-win-oplossing voor beide partijen inzitten. Het behoud van OHL staat boven alles. Indien een sterkhouder als Trossard wegvalt uit de kern, moeten we die positie invullen. Bij Genk zie ik vandaag weinig mogelijkheden om een waardige vervanger te halen."

We zijn slachtoffer van het succes

Jimmy Houtput

OHL probeerde een financiële tegemoetkoming uit de brand te slepen die de club in staat stelt om zelf op zoek te gaan naar een vervanger voor Trossard. Op enkele details na sprong het akkoord af, met het intussen bekende resultaat. (lees meer)

"Het is jammer dat we slachtoffer zijn van het succes", aldus Houtput. "We hebben er samen aan gewerkt om Leandro beter te maken. Sinds de komst van Emilio Ferrera heeft hij zelfs elke match gespeeld. Als Genk hem warm maakt voor een terugkeer, heeft het weinig nut om hem tegen zijn zin te houden."

En wat nu?

"We trachten Leandro en zijn entourage te stimuleren om de contractuele verbintenis te respecteren. Tenzij Genk weer toenadering zoekt en de laatste procenten, die we gisteren niet konden bekomen, toevoegt aan het voorstel."

Genk speelt met de reputatie van zijn speler en de club 

Jimmy Houtput

"Als je eenzijdig een speler probeert terug te halen, speel je met zijn reputatie en die van de club in het Belgische voetballandschap", besluit Houtput.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties